Pasta met tonijn en rucola

Sla wordt meestal rauw gegeten, maar eigenlijk alle sla leent zich ook heel goed voor koken, stomen, wokken, roerbakken en afhankelijk van de soort (alleen stevige sla) ook voor grillen. Probeer onze slarecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke gerechten.
 
Altijd lekker, een goede pasta. Probeer deze eens, pasta met tonijn en rucola. Dit keer wordt de rucola niet als salade gebruikt naast de pasta, maar maakt het deel uit van de pasta.

Variëren met slasoorten is niet alleen leuk en lekker, maar ook gezond. Hoewel alle slasoorten gezond zijn en vitaminen, mineralen en vezels bevatten, verschillen de elementen en de voedingswaarde per slasoort. Gevarieerd eten – ook met sla – is daarom gezond.
IJsbergsla bijvoorbeeld bevat veel vezels, maar erg weinig vitaminen en mineralen. Frisée of krulandijvie is rijk aan nitraten en veldsla is rijk aan ijzer en vitamine A. De meest gegeten slasoort, de oude vertrouwde kropsla is rijk aan vitamine C, A, kalium, calcium en fosfor.
 .
Veel mensen gooien de buitenste, meest groene bladeren van de sla weg omdat ze wat harder en taaier zijn. Maar daarmee wordt meteen een groot deel van de waardevolle voedingsbestanddelen van de sla weggegooid. Zonde dus! U kunt beter de iets hardere bladen wat fijner snijden of scheuren, en dan mengen met de zachtere bladeren. Of even kort blancheren in kokend water. Een paar seconden is genoeg om het blad wat zachter te maken. Houd als stelregel aan dat hoe groener en donkerder een blad is, hoe rijker aan voedingsbestanddelen.

Pasta met tonijn en rucola, lekker als warme maaltijd maar ook koud niet te versmaden en daarmee niet alleen geschikt als diner maar ook lekker om mee te nemen naar de picknick in het park of als lunch tijdens het werk.

INGREDIËNTEN
 
400 gram penne pasta
100 gram rucolasla
2 rode uien
250 gram kastanjechampignons
1 teentje knoflook
2 bouillonblokjes
50 gram pijnboompitten
1 citroen
175 gram philadelphia
2 blikjes tonijn op olie
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een scheut olijfolie en de bouillonblokjes.
  • Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet tot ze bruin worden.
  • Pel de ui en snijd in fijne ringen.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Bak de uien en champignons in een beetje olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de fijngehakte knoflook toe.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Halveer de citroen en pers de helften uit.
  • Roer de citroenrasp en het -sap door de Philadelphia.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Hak de rucola grof.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Giet de pasta af en schep direct de philadelphia en de tonijn erdoor.
  • Voeg uien, champignons en rucola toe en schep voorzichtig om.
  • Strooi de pijnboompitten er overheen als garnering.

Terug naar SLA recepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail