Ananas-zuurkoolsalade met noten en crème fraîche

Zuurkool is niet alleen maar gezond, maar je kunt er ook allerlei heerlijke gerechten mee maken. Probeer onze zuurkoolrecepten eens uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse. overheerlijke zuurkoolgerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze ananas-zuurkoolsalade met noten en crème fraîche?

Deze ananas-zuurkoolsalade is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk. Als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of in combinatie met lekker brood ook heerlijk als lunch.

 
INGREDIËNTEN
 
500 gram zuurkool
1 blikje ananas
150 gram pecannoten
1/2 bekertje crème fraîche of sour cream
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout
 
TIP
U kunt i.p.v. ananas ook mandarijn gebruiken, vers of uit een blikje. Of natuurlijk een combinatie van ananas en mandarijn.
Verwijder bij verse mandarijnen zoveel mogelijk de witte schilletjes.
 
De pecannoten kunt u ook vervangen door paranoten, walnoten of ongezouten pinda’s.
 
U kunt de ananas-zuurkoolsalade pittiger maken door 1 theelepel sambal toe te voegen.
BEREIDING
 
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
  • Doe de zuurkool in een kom.
  • Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd iets fijner.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Meng ananas, zuurkool, noten en crème fraîche goed door elkaar.
  • Voeg naar smaak kerrie, peper en zout toe.
    U kunt de kruiderijen aanlengen met een klein beetje zuurkoolvocht om het beter door de salade te kunnen mengen.
  • Meng nu de salade nogmaals.
  •  
    TIP
    Vang bij het laten uitlekken het zuurkoolvocht op om op te drinken. Supergezond en goed voor darmen en lever.

Terug naar Zuurkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail