Thaise appel-selderij-shiitake-knoflooksoep met kip of tofu

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is. Deze lekkere appel-selderij-shiitake-knoflooksoep uit Thailand zit stampvol knoflook, houd daar dus rekening mee en eet hem niet onder werktijd of als u nog ergens heen gaat. Het is een gevulde en goed vullende, maar tegelijktijd een lichte soep die niet zwaar op de maag ligt. De soep zit boordevol proteïne, wat ervoor zorgt dat u een paar uur later nog steeds geen honger hebt.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 bol knoflook
1 bos bleekselderij
1 kleine appel
145 gram (gedroogde) shiitake paddestoelen
230 ml kippenbouillon (blokjes of pot)
2 grote kipfilets
60 ml water
30 ml balsamicoazijn
1 theelepel zwarte truffelolie
30 gram boter
70 gram witte misopasta
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel selderijzaad
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 1/4 theelepel zeezout
BEREIDING
 
  • Gebruikt u blokjes om bouillon te maken, maak dan eerst de bouillon klaar.
  • Pel de knoflook en maal fijn met een vijzel of keukenmachine en voeg 1/4 theelepel zeezout toe.
  • Was de bleekselderij en hak in fijne stukjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook in kleine stukjes.
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, misopasta, komijn, kerriepoeder, selderijzaad, zwarte peper, 1 theelepel zeezout, selderij en appel toe aan de pan.
  • Roerbak 5 tot 7 minuten tot de bleekselderij zachter is geworden.
  • Schep de helft van dit mengsel in een blender en pureer samen met de kippenbouillon.
  • Giet de gepureerde soep in een soeppan op middelhoog vuur en voeg dan het resterende appel-selderijmengsel erbij en laat iets van het vocht achter in de koekenpan als marinade voor de kipfilet.
  • Zet de koekenpan nu op middelhoog vuur en bak de stukjes kipfilet in het appel-selderijvocht volledig bruin. Dit duurt ongeveer ongeveer 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes.
  • Giet het water bij het vocht in de koekenpan, meng en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg daarna de inhoud van de koekenpan bij de soep en voeg ook de shiitake paddestoelen toe.
  • Laat de soep sudderen tot de paddenstoelen zacht zijn en de kip goed gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Roer de balsamicoazijn en de truffelolie er doorheen en serveer de soep.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Vervang de kipfilet door tofu en de kippenbouillon door groentebouillon, en u heeft een heerlijke vegetarische soep.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail