Bamisoep met asperges en krab

Met asperges kunt u allerlei heerlijke gerechten maken: soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, salades en lekkere hapjes en tussendoortjes.
Bamisoep met asperges en krab is weer eens wat anders. China kweekt wereldwijd de meeste asperges, dus een Aziatisch soepje mag niet ontbreken in de recepten van Groenteboer Marco. Bovendien is dit een heerlijk, eenvoudig en snel te maken soepje. Bamisoep met asperges en krab is heerlijk als alternatieve lunch, als tussendoortje of als voorgerecht.

Probeer, behalve deze bamisoep met asperges en krab ook eens een aantal van onze andere recepten met asperges uit, en verras uzelf en uw gasten met bijzondere gerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze recepten te kunnen uitvoeren.
En verder… U vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
3 bosuitjes
500 ml groentebouillon (blokje of pot)
300 gram gekookte witte en/of groene asperges
1 blikje krab (± 120 gram)
100 gram noedels
1 eetlepel vissaus
BEREIDING
 
  • Kook de asperges of gebruik de restanten asperges van een eerdere aspergemaaltijd.
  • Snijd de bosuitjes in schuine plakjes.
  • Snijd de gekookte asperges in stukjes.
  • Laat de krab uitlekken.
  • Verhit de groentebouillon en kook hierin de noedels 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de asperges en de krab toe aan de soep.
  • Voeg de vissaus toe.
  • Maak eventueel af op smaak met peper en zout.
  • Verhit de soep nog 1 minuut.
  • Eet smakelijk!

SCHIL- EN KOOKTIPS
Het schillen van witte asperges
Leg na aankoop de asperges een paar uur in koud water. Dat voorkomt uitdroging en het maakt het schillen aanzienlijk gemakkelijker. Leg de asperge bij het schillen zo vlak mogelijk op een snijplank om breken te voorkomen. U schilt de asperges het beste met een scherpe dunschiller. Houd het kopje van de asperge vast en schil naar beneden schoon. U doet dit twee keer om te voorkomen dat u sliertjes in uw mond krijgt tijdens het eten. Verwijder royaal het houtige ‘kontje’ van de asperges. Leg de geschilde asperges meteen opnieuw in koud water.
Bewaar de schillen en de kontjes, want daar kunt u lekkere bouillon mee maken als basis voor een lekkere aspergesoep.
N.B. De groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden, tenzij het hele dikke exemplaren zijn. De onderste stukjes van de stengel dient u wel te verwijderen.

Het koken van asperges
Zorg ervoor dat u een pan gebruikt met genoeg ruimte om de asperges heel te laten. De asperges moeten onder water staan.
Breng eerst het water aan de kook met een beetje zout. Eventueel kunt u ook een groentebouillonblokje en een klein schepje suiker toevoegen, als u het lekker vindt om de asperges een licht zoetige smaak te geven.
Kook de asperges 4-8 minuten (afhankelijk van versheid en dikte) en zet dan het vuur uit. Laat de asperges nog zo’n 15 minuten nagaren in het hete water. De asperges zijn goed wanneer u makkelijk met een vork in de onderkant kunt prikken, maar nog wel enige weerstand voelt.
Haal de asperges voorzichtig uit het water om ze heel te laten en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Terug naar Aspergerecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail