Banaan-preitaart (met kip, lamsgehakt of tofu)

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een heerlijke combinatie banaan met prei. U kunt deze banaan-preitaart zo pittig maken als u zelf wilt door er bijvoorbeeld verse pepers aan toe te voegen. Dit recept voor banaan-preitaart is zonder vlees, gevogelte of vleesvervanger. Zelf heb ik hem uitgeprobeerd door pittig gekruide kipfilet toe te voegen, maar hij is ook heerlijk met lekker gekruid lamsgehakt.
Wilt u toch een vegetarische banaan-preitaart, maar een steviger en/of meer vulling, dan is de combinatie met tahin en lekker gekruide tofu, ook zeer aan te bevelen. Kortom, experimenteer er maar flink op los en verras u zelf en uw gasten met uw experimenten.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
500 gram prei
3 rijpe bananen
1 pakje bladerdeeg
1 potje slagroom (of zure room of crème fraîche)
1 vol zakje geraspte kaas
evt. paneermeel
4 eieren
zout en peper
olie
paneermeel (optioneel)
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 6).
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Was de prei, snijd in stukken en fruit in een wok of koekenpan in een beetje olie.
  • Schil de bananen, snijd in plakken en voeg dit toe.
  • Bekleed een spring- of quichevorm met het bladerdeeg en schep het prei-banaanmengsel er in.
  • Meng de eieren met de slagroom en maak af op smaak met zout en peper.
  • Giet het ei-room mengsel in de springvorm en verdeel er de geraspte kaas overheen.
  • Strooi eventueel nog wat paneermeel over de kaas om het een mooi bruin en krokant korstje te geven.
  • Bak in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Dreigt de bovenkant te verbranden, dek het dan af met aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk.
  • TIPS
    In deze versie heb ik geen knoflook of pepers opgenomen, maar dat smaakt er uiteraard ook heerlijk bij. Dus voor de liefhebbers: voeg vooral toe!

    Experimenteer met dit recept, want bananen zijn zowel lekker in hele pittige taarten als in milde of zoete varianten. U kunt er dus van alles mee uitproberen en dan is het nog steeds erg lekker en iedere keer weer anders.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail