Bieten-sinaasappelcarpaccio met geitenkaas

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Een onverwachte, en zeker niet alledaagse, maar lekkere combinatie van ingrediënten in deze bieten-sinaasappelcarpaccio. Probeer het eens en laat u verrassen. Leuk voorgerechtje of bijgerecht bij uw diner en in een handomdraai klaar (ook niet onbelangrijk).

Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
2 gekookte rode bieten
1 grote sinaasappel
75 gram verse geitenkaas
honing (optioneel)
3-4 theelepels (cider)azijn
1-2 eetlepel olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Snijd de bieten in dunne plakjes en leg die op een bord.
  • Schil de sinaasappel en maak partjes. Verwijder zoveel mogelijk wit vlies.
  • Verdeel de sinaasappelpartjes over de bieten.
  • Verkruimel de geitenkaas over het geheel.
  • Besprenkel met olie en azijn en en bestrooi met wat zout en peper.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail