Blauwe bessenmuffins met avocado

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een niet-alledaagse combinatie blauwe bessen met avocado, beide supergezond. Dat maakt dit recept alleen maar leuker. Het is toch een leuk idee dat je gezond kunt zondigen met deze blauwe bessenmuffins met avocado. Niet helemaal waar natuurlijk, want er zit bijvoorbeeld ook boter in, maar de meeste ingrediënten zijn qua gezond eten, zeer verantwoord. Lekker snoepen en zondigen dus!
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
150 gram blauwe bessen
1 rijpe avocado
2 eieren
225 gram (spelt)meel
20 gr grasroomboter
165 gram vloeibare honing (of 125 gram bruine rietsuiker)
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zuiveringszout
1 theelepel vanille extract
150 ml yoghurt
hand amandelschaafsel
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 6).
  • Zeef de bloem, de bakpoeder en het zuiveringszout boven een grote kom.
  • Prak in een andere kom de acocado en meng met de honing, het vanille extract en de yoghurt.
  • Voeg daarna een voor een de eieren toe, terwijl u klopt. Klop net zo lang tot u een egaal mengsel hebt.
  • Was de blauwe bessen, laat ze goed uitlekken en maak ze droog.
  • Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag en voeg als laatste de blauwe bessen toe.
  • Bestrooi daarna met het amandelschaafsel.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Genieten maar.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail