Bleekselderij-aardappelsoep

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker! Als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Dit keer een heel eenvoudige maar smakelijke bleekselderij-aardappelsoep. Ook een handig en smakelijk recept voor die momenten dat u nog een beetje bleekselderij in de koelkast hebt liggen, maar te weinig om een maaltijd mee te maken. Een bouillonblokje, een ui en een aardappel heeft u waarschijnlijk altijd wel in huis. En veel meer heeft u niet nodig om deze lekkere bleekselderij-aardappelsoep te maken.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 stengels bleekselderij
1 grote kruimige aardappel (of 2 middelgrote)
1 ui
2 teentjes knoflook
30 gram boter
1 liter kippenbouillon (blokje of pot)
3 eetlepels crème fraîche
zout, peper en nootmuskaat
BEREIDING
 
  • Maak de bouillon van tevoren klaar als u blokjes gebruikt en houd warm op laag vuur.
  • Snijd het blad van de bleekselderijstengels en bewaar.
  • Was de stengels en snijd in boogjes.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Fruit ui, bleekselderij en aardappel en voeg de 2 uitgeperste teentjes knoflook toe.
  • Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer.
  • Roer de crème fraîche er doorheen.
  • Maak af op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Garneren met het fijngesnipperde bleekselderijblad.
  • Eet smakelijk!
  • TIP
    Persoonlijk vind ik de bleekselderij-aardappelsoep nóg lekkerder met een beetje blauwe kaas er doorheen. Het geeft er wat meer pit aan en maakt de soep meer bijzonder van smaak. Of ik neem er stokbrood bij met blauwe kaas, óók lekker.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail