Bleekselderij-appelsalade met kikkererwten

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Met goed brood erbij, een prima maaltijdsalade deze bleekselderij-appelsalade met kikkererwten. Eiwitrijk, licht verteerbaar en heel gezond, dus ook een prima dieetmaaltijd. Vult goed en u heeft niet snel weer honger.
Deze salade is ook lekker bij de picknick of barbecue, of als lunch natuurlijk. De salade blijft meerdere uren vers en goed, en is dus prima mee te nemen.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Recept voor 1 persoon
1 stengel bleekselderij
1 appel
1 kop gekookte kikkererwten
1 handje pecannoten of walnoten
1 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel citroensap of azijn
1/2 eetlepel gembersiroop of ander zoetmiddel
BEREIDING
 
  • Kook de kikkererwten van tevoren en laat afkoelen.
  • Meng in een saladekom mosterd, olijfolie, citroensap en gembersiroop. Dit is uw dressing.
  • Was de bleekselderij, snijd in smalle plakjes en voeg toe.
  • Schil de appel, verwijder klokhuis, snijd in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de kikkererwten toe en meng goed.
  • Even proeven en eventueel naar smaak nog iets zuurs, zoets, pittigs of zouts toevoegen.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail