Bleekselderij-kaassalade met cashewnoten

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Met lekker brood erbij, een prima maaltijdsalade deze bleekselderij-kaassalade met cashewnoten. Eiwitrijk, licht verteerbaar en heel gezond. Vult goed en u heeft niet snel weer honger, terwijl u toch geen volledige en/of zware maaltijd hebt genomen.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
1 eetlepel verse fijngehakte basilicum
250 gram belegen boerenkaas
3 eetlepels yogonaise
25 gram cashewnoten
zout en peper
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij, snijd in smalle plakjes en doe in een kom.
  • Snijd de kaas in plakjes van ongeveer een halve cm, snijd de plakjes in reepjes en voeg toe.
  • Was de bosui, snijd in fijne ringetjes en voeg toe.
  • Voeg yogonaise, cashewnoten en basilicum toe en hussel goed door elkaar.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail