Bleekselderij-kip-kerrietaart

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Weet zo’n lekkere, hartige taart vol gezondheid, mineralen en vitaminen. Deze pittige bleekselderij-kip-kerrietaart is heerlijk als alternatief diner of lunch, of voor de hartige trek tussendoor. Omdat de bleekselderijtaart zowel koud als warm erg lekker is, is deze bleekselderij-kip-kerrietaart ook uitstekend geschikt voor de picknick in het park en als borrelhapje.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 pakje bladerdeeg
4 stengels bleekselderij
1 ui
250 gram champignons
2 teentjes knoflook
500 gram kipfilet
3 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
boter
2 eetlepels kerrie
worcestershiresaus
citroensap
zout en peper
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de springvorm in, bekleed met bladerdeeg en zet in de koelkast.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Maak de champignons schoon, snijd in plakjes en meng met een beetje citroensap.
  • Was de bleekselderij en snijd in smalle boogjes.
  • Roerbak de kipfilet samen met ui en knoflook in een beetje boter (of olie).
  • Voeg champignons en bleekselderij toe als de kip gaar is, en bak nog even mee.
  • Maak af op smaak met kerrie, worcestershiresaus, zout en peper.
  • Klop de eieren los en meng de kaas er doorheen.
  • Vul de springvorm met het kip-groentemengsel en giet daarna het ei-kaasmengsel er overheen.
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak in ongeveer 35-40 minuten gaar en goudbruin.
  • Dreigt de bovenkant te verbranden, dek dan af met aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk!
  • TIP
    Bent u vegetariër? Gebruik dan de vleesvervangers van De Vegetarische Slager. Groenteboer Marco heeft óók alle producten van De Vegetarische Slager op voorraad.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail