Bleekselderij met dipsauzen

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Bleekselderij met dipsauzen, wie kent dat niet? Een bijna ouderwets eenvoudige, gezonde, maar lekkere borrelhap, die het altijd goed doet. Tenminste… als u de bleekselderij met uw eigengemaakte verse dipsauzen opdient en niet met kant-en-klare dipsauzen uit de supermarkt. Als alles vers is, dan is dit gewoon een heel lekker borrelhapje, dat verdient in ere gehouden te worden.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stronk bleekselderij
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij en snijd in stukken van 6-8 cm.
  • Snijd vervolgens deze stukken in de lengte tot smalle “frietjes”.
  • Hieronder geef ik 2 recepten voor dipsauzen, maar hiermee kunt u natuurlijk volop experimenteren en op internet zijn ook heel veel recepten te vinden voor lekkere zelfgemaakte dipsauzen.
  • Dipsaus 1: Bieslook-peterselie dipsaus
    2 eetlepels mayonaise
    4 eetlepels yoghurt
    sap van een halve citroen
    handje bieslook
    handje peterselie
    peper en zout
     

  • Meng mayonaise, yoghurt en citroensap.
  • Hak de groene kruiden fijn en meng deze door het mayonaise-yoghurtmengsel.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Dipsaus 2: Pittige korianderdip
    3 eetlepels mayonaise
    3 eetlepels Griekse yoghurt
    2 eetlepels vers sinaasappelsap
    rasp van een halve sinaasappelschil
    2 eetlepels fijngehakte koriander
    zout en peper
    tabasco
     

  • Klop een sausje van de mayonaise, yoghurt, sinaasappelsap en -rasp, en de koriander.
  • Maak af op smaak met tabasco, zout en peper.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail