Bleekselderij met limoen-tijmolie

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker fris groentegerecht bij uw hoofdmaaltijd, deze bleekselderij met limoen-tijmolie. Een lekkere combinatie van ingrediënten. maar ook niet zó voor de hand liggend, dat u er zelf ook op zou komen. Probeer het eens uit!
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 struik bleekselderij
3 takjes verse tijm
olijfolie
2 limoenen
Parmezaanse kaas (optioneel)
peper en zout
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij, halveer de stengels en snijd deze stukken vervolgens in de lengte doormidden.
  • Rasp de schil van 1 limoen.
  • Pers de limoenen uit.
  • Bak de stengels in een beetje olijfolie.
  • Voeg het sap van 1 limoen, de rasp en de helft van de tijmblaadjes toe.
  • Laat op een laag vuur in 7 minuten beetgaar worden.
  • Haal uit de pan en besprenkel de bleekselderij met het resterende limoensap.
  • Strooi hier overheen de resterende fijngehakte tijm.
  • Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen.
  • Maal er vervolgens wat peper en zeezout over.
  • Eet smakelijk.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail