Bleekselderij-notentaart

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Weet zo’n lekkere, hartige taart stampvolvol gezondheid, mineralen en vitaminen. Deze vegetarische bleekselderij-notentaart is heerlijk als alternatief diner of lunch, of voor de hartige trek tussendoor. Omdat de bleekselderij-notentaart zowel koud als warm erg lekker is, is deze taart ook uitstekend geschikt voor de picknick in het park en als borrelhap.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 pakje bladerdeeg
2 uien
4 bleekselderijstengels
3 tomaten
2 worteltjes
100 gram champignons
4 eetlepels verse peterselie
150 gram gemengde noten
3 eieren
150 ml melk
75 gram paneermeel
olie
100 gram geraspte kaas
25 gram sesamzaad
2 theelepels komijnpoeder
zout en peper
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (gasovenstand 4).
  • Vet een springvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Pel de uien en snijd in fijne snippers.
  • Was de bleekselderij en snijd in smalle boogjes.
  • Was de wortelen en snijd in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in kleine dunne plakjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Was de peterselie en snijd fijn.
  • Hak de noten in kleine stukjes.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan of wok en fruit de ui met het sesamzaad.
  • Voeg dan bleekselderij, worteltjes, noten en champignons toe en bak mee tot de bleekselderij beetgaar en knapperig is.
  • Maak af op smaak met komijn, peterselie, zout en peper.
  • Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem.
  • Meng de melk en eieren en schenk over de vulling.
  • Verdeel de plakjes tomaat over de notentaart.
  • Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi over de notentaart.
  • Bak de bleekselderij-notentaart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Dreigt de bovenkant te verbranden, dek dan af met aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail