Bleekselderij-preisoep

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker! Als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Dit keer een eenvoudige, maar smakelijke bleekselderij-preisoep. Ook een handig en smakelijk recept voor die momenten dat u nog een restant bleekselderij in de koelkast hebt liggen. Mogelijk te weinig om een volledige hoofdmaaltijd mee te maken, maar genoeg om er deze lekkere bleekselderij-preisoep mee te maken.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 stengels bleekselderij
1 prei
1 ui
1 aardappel
bladgroen bleekselderij of peterselie
800 ml water
1 groentebouillonblokje
klontje boter
peper en zout
olijfolie
BEREIDING
 
  • Maak eerst de bouillon en houd warm op laag vuur.
  • Was de bleekselderij, verwijder het blad en houd apart voor de garnering.
  • Snijd de stengels in grove parten.
  • Snijd de prei in ringen en was.
  • Pel de ui en snijdt in grove stukken.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Verhit een klontje boter in een soeppan en bak hierin alle groenten ongeveer 5 minuten, zonder ze bruin te laten kleuren.
  • Giet de bouillon bij de groenten.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Druppel er een beetje olijfolie in, nadat u opgediend hebt.
  • Garneer de bleekselderij-preisoep met wat fijngesneden bleekselderijblad of peterselie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail