Bleekselderijpuree met aardappelen en spekjes

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Dat is weer eens wat anders dan gewone aardappelpuree, deze pittige bleekselderijpuree. Vegetariër? Probeer eens spekjes van De Vegetarische Slager, ook erg lekker! Groenteboer Marco heeft ook alle producten van De Vegetarische Slager in voorraad.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
250 gram bleekselderij
1 kilo kruimige aardappels
40 gram magere spekreepjes
75 gram extra belegen kaas
zout
nootmuskaat
klont boter
scheut melk
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij en verwijder de draden aan de bolle kant en de zijkanten.
  • Bewaar het blad voor de garnering.
  • Schil de aardappels, snijd in parten en kook ze.
  • Snijd de stengels in blokjes en kook ze in weinig water met een beetje zout beetgaar.
  • Stamp de aardappels met de bleekselderij, boter, melk en nootmuskaat tot puree.
  • Bak de spekreepjes uit.
  • Snijd de kaas in hele kleine blokjes.
  • Schep de spekreepjes en kaas door de puree.
  • Garneer de puree met het fijngesnipperde blad van de bleekselderij.
  • Eet smakelijk.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail