BLEEKSELDERIJrecepten


Laat u verrassen door de veelzijdigheid van bleekselderij en de bleekselderijrecepten van Groenteboer Marco
 
 

Wist u dat bleekselderij

  • gezien wordt als superfood;
  • bij de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikt werd als medicijn;
  • in China al duizenden jaren gebruikt wordt voor behandeling van hart- en vaatziekten;
  • pas in de Middeleeuwen ook als culinaire groente werd ontdekt;
  • pas in de 18de eeuw voor het eerst rauw werd gegeten;
  • tegenwoordig voornamelijk rauw wordt gegeten;
  • 150 jaar geleden in speciale selderijvazen werd gezet om het goed te houden;
  • verpakt in aluminiumfolie wel een maand lang goed blijft in de koelkast;
  • kalium, calcium, magnesium, fosfor en ijzer bevat;
  • vitamine K, B2, B5, A, C, foliumzuur en veel vezels bevat;
  • de bloeddruk en slechte cholesterol verlaagt;
  • caloriearm is, vet afbreekt en uw lichaam schoonmaakt;
  • ontstekingen remt en slapeloosheid vermindert;
  • de weerstand verhoogt en vrije radicalen neutraliseert;
  • het zenuwstelsel reguleert en een kalmerend effect heeft;
  • het libido verhoogt en gezien wordt als natuurlijk viagra;
  • artitis en jicht verlicht;
  • oedeem bestrijdt en vocht afdrijft;
  • rauw, gekookt, gestoofd, gebakken en gewokt gegeten kan worden;
  • blaadjes ook eetbaar zijn en lekker in salade, soep, bouillon of garnering;
  • blaadjes meer vitaminen en mineralen bevatten dan de stengels;
  • de draden aan bolle kant en zijkanten verwijderd kunnen worden met een dunschiller;
  • makkelijk zelf te kweken is door de onderkanten eerst in een schoteltje water te zetten en daarna in een pot grond.

 

BIO EN/OF VEGETARISCH?

Voor alle vegetariërs en mensen die minder (vaak) vlees willen eten
In alle bleekselderijrecepten kunt u het vlees weglaten of vervangen door de vleesvervangers van De Vegetarische Slager.
Groenteboer Marco heeft alle Vegetarische Slagerproducten op voorraad!

bleekselderijrecepten
 

Hapjes en tussendoortjes

Bijgerechten

Soepen

Salades

Hoofdgerechten

Taarten

Naar boven

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail