Bleekselderijsalade met feta, ei en verse kruiden

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een heerlijke pittige maaltijdsalade als diner of als gezonde lunch deze bleekselderijsalade met feta, ei en verse kruiden. Lekker fris, licht verteerbaar, heel gezond en caloriearm bovendien, dus ook prima als dieetmaaltijd.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
8 stengels bleekselderij
2 groene paprika’s
1 middelgrote ui
2 groene chilipepers
4 citroenen
20 gram selderijblaadjes
15 gram peterselieblaadjes
15 gram korianderblaadjes
4 eetlepels kappertjes
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
200 gram feta
1 theelepel fijne kristalsuiker
zout en zwarte peper
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij, snijd in schuine schijfjes van ongeveer 3 cm en doe in een kom.
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, snijd in brede repen en voeg toe.
  • Pel de ui, snijd in dunne ringen en voeg toe.
  • Bestrooi met de suiker en een half theelepeltje zout en hussel goed door elkaar.
  • Zet de kom 30 minuten opzij, zodat de groenten iets zachter kunnen worden en wat vocht loslaten. Dit vocht kunt u later eventueel in de dressing verwerken.
  • Als de groenten zacht zijn geworden, giet u het vocht af en vangt dit op in een kommetje.
  • Verwijder de “kontjes” van de citroenen met een scherp mes en schil de citroenen. Verwijder zoveel mogelijk het wit.
  • Snijd vervolgens de citroenen in plakjes en peuter het vruchtvlees uit de vliesjes. Doe dit boven een kommetje, zodat u het sap op kunt vangen. Voeg het vruchtvlees toe aan de groenten.
  • Knip of snijd alle verse kruiden en voeg dit toe aan de groenten.
  • Was de chilipepers, snijd doormidden, verwijder de zaadjes, snijd in smalle ringetjes en voeg toe.
  • Voeg ook kappertjes, olijfolie en evt. een beetje groentevocht en citroensap toe. Hussel daarna alles goed door elkaar.
  • Proef even en voeg naar smaak zwarte peper en eventueel zout toe.
  • Kook de eieren 6 minuten in zachtjes kokend water en laat afkoelen onder de koud waterkraan. Het is het lekkerst als de dooiers nog vloeibaar zijn.
  • Verdeel de salade over de borden, brokkel er feta overheen en leg op elk bord een zachtgekookt opengesneden ei.
  • Maak de salade af met wat druppels olijfolie en zwarte peper en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail