Bleekselderijsalade met komkommer en tonijn

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een heerlijke salade bij uw diner, een lekker tussendoortje voor de hartige trek of met lekker brood als gezonde lunch deze bleekselderijsalade met komkommer en tonijn. Lekker fris, licht verteerbaar, heel gezond en caloriearm bovendien, dus ook prima als dieetmaaltijd.
Als u de bleekselderijsalade met komkommer en tonijn mee wilt nemen in een bakje als lunch, is het aan te bevelen geen zout te gebruiken. Zout onttrekt het vocht aan de komkommer, waardoor er zich een plasje vormt en het wat minder lekker wordt.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
600 gram bleekselderij
2 eetlepels citroensap
2 komkommers
320 gram tonijn (blikje)
50 gram amandelschaafsel
15 gram koriander
peper en zout
BEREIDING
 
  • Snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Verdeel de komkommer als een “bedje” over de borden.
  • Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Doe deze in een kom.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg toe.
  • Voeg de de geschaafde amandelen toe.
  • Hak de koriander fijn en voeg toe.
  • Voeg als laatste een beetje citroensap toe.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Meng goed en verdeel over de borden.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail