Bleekselderijsoep met geitenkaas en munt

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker! Als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Ook geen alledaagse soep, deze bleekselderijsoep met geitenkaas en munt. Een lekkere soep met een heerlijke nasmaak, mede door de toevoeging van verse munt. Eenvoudig en snel klaar te maken.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stronk bleekselderij
0,7 liter kippenbouillon (blokje of pot)
50 gram zachte geitenkaas
paar takjes verse munt
1 aardappel
klontje roomboter
BEREIDING
 
  • Gebruikt u een bouillonblokje, maak dan eerst de bouillon en houd warm op een laag vuurtje.
  • Was de bleekselderij en snijd in stukken.
  • Schil de aardappel en snijd in brokken.
  • Smelt de roomboter in een grote soeppan en bak hierin 5 minuten de bleekselderij met de blokjes aardappel. Zorg ervoor dat de bleekselderij niet verkleurd, dus laat het vuur laag staan.
  • Giet nu de bouillon in de pan, breng de soep aan de kook en laat 20 minuten koken.
  • Prik dan even in de bleekselderij en aardappel om te zien of ze zacht zijn. Kook anders nog wat langer.
  • Voeg de zachte geitenkaas in de pan en pureer met de staafmixer.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Pluk de blaadjes munt en hak fijn.
  • Schep de soep op en strooi er fijngehakte munt overheen.
  • Eet smakelijk!
  • TIPS
    Vervang ook eens de geitenkaas door gorgonzola, roquefort of een andere schimmelkaas.
    Houdt u meer van een volle, dikkere soep, voeg dan een extra aardappel toe.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail