Bleekselderijsoep met kastanjechampignons

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker! Als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Wat dacht u van deze bleekselderijsoep met kastanjechampignons.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stronk bleekselderij
250 gram kastanjechampignons
1 knoflookteen
1 gekookte aardappel
125 ml crème fraîche
1 bouillonblokje (vlees of groenten)
1 liter water
2 eetlepels boter
zout en peper
BEREIDING
 
  • Maak eerst de bouillon en houd warm op een laag vuurtje.
  • Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
  • Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit boter in een pan en bak daar 3 minuten de bleekselderij, de uitgeperste knoflook en de champignons in.
  • Voeg de bouillon en de gekookte aardappel toe. De ingrediënten moeten net onder water staan. Voeg zo nodig nog wat extra water toe.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat daarna op een laag vuur een paar minuten pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Als de soep is opgeschept, voegt u aan iedere portie een lepel crème fraîche toe.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail