Bleekselderijsoep met zalm en dille

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker, als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Deze bleekselderijsoep met zalm en dille is verrukkelijk. Geen dieetsoep, want er wordt ook slagroom aan toegevoegd. Maar ach, altijd leven zonder zonde is toch ook wel saai. Lang leve de zonde, gewoon maken en genieten dus van deze bleekselderijsoep met zalm.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stronk bleekselderij
1 witte ui
4 kruimige aardappelen
verse dille
25 gram boter
750 ml groentebouillon (blokje of pot)
150 ml slagroom
250 gram gerookte zalm
peper en zout
BEREIDING
 
  • Kook of verwarm de groentebouillon en houd het warm op laag vuur.
  • Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes, houd een handjevol apart.
  • Pel de ui en snijd in fijne snippers.
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine dobbelsteentjes.
  • Fruit bleekselderij, ui en aardappel in de boter tot de groente zacht en gaar is (ongeveer 15 minuten).
  • Giet de hete bouillon erbij.
  • Voeg naar smaak wat zout toe en laat even zachtjes koken.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Voeg dan de room toe, maar laat de soep niet meer koken.
  • Snijd de plakjes zalm in reepjes.
  • Verdeel de soep over 4 kommen.
  • Verdeel de zalm over de kommen.
  • Bestrooi met fijngesneden dille, een paar stukjes rauwe bleekselderij, wat gesnipperd selderijblad en grof gemalen peper.
  • Eet smakelijk!

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail