Bleekselderijtaart met courgette, paprika en geitenkaas

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een hartige, vegetarische taart vol gezondheid, mineralen en vitaminen, deze bleekselderijtaart met courgette, paprika en geitenkaas. Heerlijk als alternatief diner of lunch, of voor de hartige trek tussendoor. Omdat de bleekselderijtaart zowel koud als warm erg lekker is, is hij ook uitstekend geschikt voor de picknick in het park en als borrelhapje.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 pakje bladerdeeg
5-6 stengels bleekselderij
1 courgette
1 rode of gele paprika
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
1 blikje tomatenpuree
1 bekertje crème fraîche
200 gram geitenkaas
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg en bekleed de vorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem om de lucht te kunnen laten ontsnappen.
    Meestal bak ik het bladerdeeg even 10 minuten voor. Voor een quichevorm is dat niet echt nodig.
  • Was de bleekselderij, dep goed droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
  • Was courgette en paprika, dep goed droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak courgette, bleekselderij en paprika 3 minuten op hoog vuur.
  • Giet af en schep in de quiche- of taartvorm.
  • Klop de eieren los met de tomatenpuree en de crème fraîche.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Schenk over het groentemengsel en verkruimel de kaas er overheen.
  • Bak ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  • Dreigt de bovenkant te verbranden, dek dan af met aluminiumfolie.
  • Eet smakelijk!
  • TIP
    Deze hoeveelheden zijn voldoende voor een quiche of kleine springvorm. Heeft u een grote springvorm, verdubbel dan de hoeveelheden.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail