Boe­ren­kool­-maaltijdsoep uit Portugal. Lekker pittig!

Beperk het eten van boerenkool niet tot onze lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze boerenkool-maaltijdsoep als variatie.
Lekker pittig en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
250 gram gesneden boerenkool
1 grote ui
2 teentjes knoflook
450 gram kruimige aardappels
4 eetlepels olijfolie
150 gram chorizoworst
peper en zout
BEREIDING
 
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Aardappels schillen, wassen en in plakjes of blokjes snijden.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een grote soeppan.
  • Fruit ui en knoflook (± 3 minuten).
  • Voeg de aardappelplakjes toe.
  • Roerbak deze gedurende 3 à 4 minuten.
  • Voeg 1 1/4 liter water toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep op laag vuur sudderen totdat de aardappels heel zacht zijn (± 25 min.).
  • Neem de pan van het vuur.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
  • Snijd de chorizoworst in dikke plakjes van ± 5 mm.
  • Bak de plakjes worst lichtbruin.
  • Voeg de worst toe aan de soep.
  • Voeg de boerenkool toe.
  • Kook deze nog ± 5 minuten mee.
  • Breng de boerenkool-maaltijdsoep op smaak met zout en peper.
  • Tip
    Wil je meer pit? Voeg dan wat extra chorizoworst toe.

    Leg eens wat fijngehakte verse munt op het bord en schep daar de boerenkool-maaltijdsoep overheen. Ook heerlijk en net even anders.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail