Boerenkool-pastinaaksoep met ui en gerookte kip

Beperk het eten van boerenkool niet tot onze lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze boerenkool-pastinaaksoep met gerookte kip.
Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
4 ons gesneden boerenkool
4 ons (ongeveer) pastinaak
3 ons gerookte kip
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip- of groentebouillon)
2 eetlepel grove mosterd
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Kook 1 liter water in de waterkoker (gaat sneller).
  • Snipper de uien.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Zet een grote pan op het vuur.
  • Fruit ui en knoflook met een beetje olie.
  • Schil en snijd ondertussen de pastinaak in blokjes.
  • Doe het water in de pan samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.
  • Voeg pastinaak en boerenkool toe.
  • Breng het water opnieuw aan de kook.
  • Zet op laag vuur en doe het deksel op de pan.
  • Laat de boerenkool-pastinaaksoep nog ± 5 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes.
  • Blend (optioneel) met een staafmixer tot een egale soep.
  • Laat de boerenkool-pastinaaksoep daarna nogmaals 3 minuten doorkoken op een laag vuur.
  • Voeg de mosterd toe en roer goed of gebruik nogmaals de staafmixer.
  • Maak op smaak af met peper en zout.
  • Voeg de gerookte kip toe.
  • Maak de boerenkool-pastinaaksoep helemaal af op bord of kom, door er nog wat pijnboompitten overheen te strooien.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail