Grotere hoeveelheden boerenkoolchips tegelijk maken, is geen probleem. De chips blijven in een goed sluitend zakje nog lang goed.
Bewaren op kamertemperatuur.
2 royale handjes smalle stroken boerenkoolblad
2 eetlepels biergist
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout
2 snufjes cayennepeper (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Haal het boerenkoolblad van de nerf.
- Snijd het blad in smalle stroken.
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Doe boerenkool, biergist, olijfolie, knoflook en een snufje zout in een ruime kom.
- Masseer’ de kool in de olie tot het wat afneemt in volume.
- Voeg indien gewenst de cayennepeper toe. En hussel dan alles nog even goed door elkaar.
- Leg de stroken boerenkool op een bakplaat.
- Bak de boerenkoolchips 12 minuten.
- Keer daarna de stroken om en laat de chips nog 5 minuten bakken.
- De boerenkoolchips moeten crispy zijn en nog groen.
Laat de chips niet aanbranden, want dan zijn ze niet lekker meer.









