Boerenkoolchips met knoflook

Grotere hoeveelheden boerenkoolchips tegelijk maken, is geen probleem. De chips blijven in een goed sluitend zakje nog lang goed.
Bewaren op kamertemperatuur.

 
INGREDIËNTEN
 
2 royale handjes smalle stroken boerenkoolblad
2 eetlepels biergist
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout
2 snufjes cayennepeper (optioneel)
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Haal het boerenkoolblad van de nerf.
  • Snijd het blad in smalle stroken.
  • Hak het teentje knoflook fijn.
  • Doe boerenkool, biergist, olijfolie, knoflook en een snufje zout in een ruime kom.
  • Masseer’ de kool in de olie tot het wat afneemt in volume.
  • Voeg indien gewenst de cayennepeper toe. En hussel dan alles nog even goed door elkaar.
  • Leg de stroken boerenkool op een bakplaat.
  • Bak de boerenkoolchips 12 minuten.
  • Keer daarna de stroken om en laat de chips nog 5 minuten bakken.
  • De boerenkoolchips moeten crispy zijn en nog groen.
    Laat de chips niet aanbranden, want dan zijn ze niet lekker meer.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail