Boerenkoolsalade met appel, ham en gesuikerde pecannoten

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Er kan zoveel meer met supergroente boerenkool. Goed voorbeeld hiervan is deze bijzondere boerenkoolsalade met appel. Een ‘merkwaardige’ combinatie van ingrediënten waar u waarschijnlijk zelf nooit op zou komen om dat met elkaar te combineren. Probeer het maar eens, het is echt een lekkere salade.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Salade
50 gram gemengde sla
200 gram boerenkool
2 appels
70 gram parmaham
100 gram gesuikerde pecannoten
 
Dressing
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 volle theelepel grove mosterd
1 eetlepel honing
zout en peper
BEREIDING
 
  • Snijd de boerenkoolbladeren in dunne reepjes en verwijder de harde steel.
  • Snijd de parmaham in stukjes.
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze met schil en al in blokjes of reepjes.
  • Meng sla, boerenkool, parmaham, appel en de gesuikerde pecannoten in een schaal.
  • Meng wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing, en maak af op smaak met zout en peper.
  • Giet de dressing door de salade en meng goed.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail