Boerenkoolsalade met appel, noten en geitenkaas

Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze heerlijke boerenkoolsalade voor de variatie.
Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
300 gr fijngeneden boerenkool
2 appels
75 gr pecannoten
125 gr geitenkaas
1 sinaasappel
1 eetlepel honing
2 sneetjes brood
olie om te bakken
4 eetlepels granaatappelpitten
BEREIDING
 
  • Pers de sinaasappel uit en klop de honing door het sinaasappelsap.
  • Snijd het brood in kleine blokjes.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan.
  • Bak de stukjes brood krokant en laat ze afkoelen.
  • Wok de boerenkool heel kort (± 2 min.) in dezelfde pan totdat het wat donkerder wordt, maar nog niet begint te slinken.
  • Snijd de appels in kleine stukjes.
  • Doe de boerenkool in een kom en schep 2/3 van de dressing er doorheen.
  • Voeg de stukjes appel en de pecannoten toe en meng dit.
  • Verdeel de boerenkoolsalade over de borden.
  • Kruimel de geitenkaas er overheen.
  • Bestrooi met de croutons en de granaatappelpitten.
  • Sprenkel de resterende dressing over de boerenkoolsalade.
  • Serveer deze boerenkoolsalade lauwwarm of koud.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail