Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze bijzondere boerenkoolsalade voor de variatie.
Lekker en supergezond!
150 gr boerenkool
4 eieren (afhankelijk van aantal eters)
100 gram spekreepjes
2 plakken brood
30 gram Parmezaan
Knoflookolie
Peper en zout
Dressing
2 eetlepels mayonaise
Sap van een halve citroen
2 stukjes ansjovis
20 gram Parmezaan
1 teentje knoflook
Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bak de spekreepjes goudbruin in een koekenpan.
- Meng wat olijfolie met een teentje uitgeperste knoflook.
- Scheur het brood in stukjes.
- Bestrijk het brood met de knoflookolie.
- Verdeel de broodstukjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Rooster de croutons in 10 minuten goudbruin.
- Zet een pan water op het vuur met een scheutje azijn en een lepeltje zout.
- Breng het water net tegen de kook aan.
- Breek een eitje boven een klein zeefje boven de gootsteen. Voor instructies, klik hier.
- Giet voorzichtig het eitje uit het zeefje in het water.
- Pocheer het ei in 3 minuten.
- Bewaar het eitje tot gebruik in warm water. Zo kun je rustig één voor één de eieren pocheren.
- Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Voeg zonodig een scheutje water toe.
- Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de boerenkool over de borden.
- Verdeel daarover de spekreepjes en de knoflookcroutons.
- Leg op ieder bord een gepocheerd ei.
- Maak het af met de dressing.
- Garneer de boerenkoolsalade met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
Tip
Ben je vegetariër? Vervang dan het spek door spekreepjes van De Vegetarische Slager.
Ook verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.









