Boerenkoolsalade met gepocheerde eieren, spek, croutons en parmezaanse kaas

Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze bijzondere boerenkoolsalade voor de variatie.
Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
150 gr boerenkool
4 eieren (afhankelijk van aantal eters)
100 gram spekreepjes
2 plakken brood
30 gram Parmezaan
Knoflookolie
Peper en zout

Dressing
2 eetlepels mayonaise
Sap van een halve citroen
2 stukjes ansjovis
20 gram Parmezaan
1 teentje knoflook
Peper en zout

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak de spekreepjes goudbruin in een koekenpan.
  • Meng wat olijfolie met een teentje uitgeperste knoflook.
  • Scheur het brood in stukjes.
  • Bestrijk het brood met de knoflookolie.
  • Verdeel de broodstukjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  • Rooster de croutons in 10 minuten goudbruin.
  • Zet een pan water op het vuur met een scheutje azijn en een lepeltje zout.
  • Breng het water net tegen de kook aan.
  • Breek een eitje boven een klein zeefje boven de gootsteen. Voor instructies, klik hier.
  • Giet voorzichtig het eitje uit het zeefje in het water.
  • Pocheer het ei in 3 minuten.
  • Bewaar het eitje tot gebruik in warm water. Zo kun je rustig één voor één de eieren pocheren.
  • Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Voeg zonodig een scheutje water toe.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de boerenkool over de borden.
  • Verdeel daarover de spekreepjes en de knoflookcroutons.
  • Leg op ieder bord een gepocheerd ei.
  • Maak het af met de dressing.
  • Garneer de boerenkoolsalade met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
  • Tip
    Ben je vegetariër? Vervang dan het spek door spekreepjes van De Vegetarische Slager.
    Ook verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail