Boerenkoolsalade met rode kool, mandarijn en balsamico

Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens een boerenkoolsalade voor de variatie. Lekker en supergezond.

 
INGREDIËNTEN
 
100 gram gesneden boerenkool
1/4 rode kool
1/2 rode ui
1/2 rode peper
3 mandarijnen
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout
BEREIDING
 
  • Hak de rode kool en de ui fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn.
  • Snijd het vruchtvlees (zoveel mogelijk zonder vliesjes) uit de mandarijn.
  • Maak een dressing van balsamicoazijn, sinaasappelsap, mosterd, peper en eventueel nog wat zout.
  • Meng de ingrediënten van de boerenkoolsalade goed door elkaar.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail