Boerenkoolsalade met ui, appel, krenten en gorgonzola

Beperk het eten van boerenkool niet tot lekkere ouderwetse Hollandse stamppot. Probeer ook eens deze boerenkoolsalade. Lekker en supergezond!

 
INGREDIËNTEN
 
1 bosje boerenkoolbladeren
1/4 rode ui
60 gram zonnebloempitten
60 gram krenten
halve appel
50 ml olijfolie
2 eetlepels azijn
40 gram gorgonzola
zout en peper
BEREIDING
 
  • Knip de harde steeltjes van de boerenkool en was de bladeren.
  • Maak droog met slacentrifuge of keukenrol.
  • Snijd de boerenkoolbladeren in dunne reepjes.
  • Doe alles in een grote kom.
  • Voeg zout toe en meng dit gedurende twee minuten met je handen.
  • Laat de boerenkool rusten, zodat het vocht er uitgetrokken kan worden.
  • Rooster ondertussen de zonnebloempitten een paar minuten in een droge koekenpan tot ze van kleur veranderen en nootachtig beginnen te ruiken.
  • Doe de boerenkool in een andere kom.
  • Gooi de vloeistof weg, die is ontstaan door het mengen met het zout.
  • Hak de ui fijn.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en verwijder het klokhuis.
  • Voeg ui, krenten, appel en zonnebloempitten toe aan de boerenkool.
  • Voeg olie en azijn toe.
  • Meng de boerenkoolsalade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de gorgonzola over de boerenkoolsalade.
  • Meng daarna de boerenkoolsalade nog een keer.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail