Boerenkooltaart van bladerdeeg
met ei, ui, spek en crème fraîche

 
INGREDIËNTEN
 
2 ons gesneden boerenkool
1 ui
2 ons magere spekblokjes
6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
125 ml crème fraîche
2 eetlepels olijfolie
1 ons geraspte oude kaas
 
Tip
Ben je vegetariër? Gebruik dan in plaats van spekjes de bacon van De Vegetarische Slager. Overheerlijk!
Ook verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de gesnipperde ui even aan.
  • Voeg de boerenkool toe met een heel klein beetje water en kook gaar (± 20 min.).
  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bedek de quiche- of springvorm met het bladerdeeg.
  • Giet de boerenkool af en sla uit in een schone handdoek of druk zoveel mogelijk vocht eruit met een houten lepel.
  • Meng de boerenkool met de eieren, crème fraîche, spekjes en kaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de vulling in de taartvorm en zet in de warme oven.
  • Bak de boerenkooltaart van bladerdeeg in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail