Boerenkooltaart van croissantdeeg
met ei, geitenkaas, paprika en cashewnoten

INGREDIËNTEN
 
750 gram gesneden boerenkool
1 rode paprika
5 eieren
150 gram zachte geitenkaas
200 gram geraspte geitenkaas
100 gram ongezouten cashewnoten
1 blik croissantdeeg
olijfolie
tarwebloem (voor springvorm)
1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de springvorm in met boter of kokosolie.
  • Bestuif de springvorm met tarwebloem.
  • Kook de boerenkool in een bodempje water op een laag vuur tot de boerenkool iets begint te slinken (± 10 min.).
  • Laat de boerenkool goed uitlekken in een vergiet. Druk er zoveel mogelijk vocht uit met een pollepel.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Klop de eieren met 175 gram van de geraspte kaas.
  • Voeg hier geitenkaas en Italiaanse kruiden aan toe en meng dit goed.
  • Roer vervolgens boerenkool, paprika en cashewnoten er doorheen.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Bekleed de springvorm met het croissantdeeg.
  • Schep het mengsel hierin.
  • Bedek de boerenkooltaart van croissantdeeg met de resterende geraspte geitenkaas.
  • Zet in de oven.
  • Bak de boerenkooltaart vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail