Boerenkooltaart van oud brood
met appel, ui en spekjes

INGREDIËNTEN
 
150 gram gesneden boerenkool
1 ui
1 appel
2 ons spekblokjes of -reepjes
8 sneetjes oud bruin brood met korst
4 eieren
100 ml slagroom
1 eetlepel grove mosterd
zout en peper
 
Tip
Ben je vegetariër of wil je de boerenkooltaart van oud brood nog gezonder en meer milieu- en diervriendelijk maken? Vervang dan het spek door bacon van De Vegetarische Slager. Overheerlijk!
Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de stukken appel in kleine blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spekjes in hun eigen vet.
  • Vet de springvorm (± 26 cm) in met wat spekvet.
  • Voeg de ui toe aan het spek en bak ± 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens ook de boerenkool toe.
  • Roerbak nog 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden.
  • Leg de driehoekjes brood in een cirkel in de quichevorm.
  • Zorg er voor dat de sneetjes elkaar overlappen.
  • Verdeel appel en boerenkoolmengsel over de broodbodem.
  • Klop de eieren op in een kom, samen met de slagroom.
  • Klop de mosterd er doorheen.
  • Schenk dit uit over de groenten.
  • Zet de springvorm op het rooster in het midden van de oven.
  • Bak de boerenkooltaart van oud brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de boerenkooltaart warm.
  • Eet smakelijk!
  • Tip
    Deze gezonde en overheerlijke boerenkooltaart van oud brood is een heerlijke manier om je oude brood weg te werken en er nog van te genieten ook.
    Heb je geen oud brood, dan is deze boerenkooltaart natuurlijk ook heel lekker met niet-oud brood, bladerdeeg of croissantdeeg.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail