Braziliaanse bananensoep, lekker pittig

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is. Deze Braziliaanse bananensoep is totaal anders van smaak dan de Oosterse bananensoep. Ook lekker pittig, vooral door de pepers die er in verwerkt zijn. Houdt u van echt pittig? Dan is dit uw soepje.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 bananen
2 uien
2 aardappelen
1-2 rode pepers
stukje verse gemberwortel
2 kaneelstokjes
1 theelepel currypoeder (of kerrie)
kurkuma
zout
olie
50 gram geconcentreerde kokoscrème
2 groentebouillonblokjes
1,2 liter water
BEREIDING
 
  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Was de pepers, verwijder de zaden en snijd fijn.
  • Schil een stukje gember (duim groot) en snipper fijn.
  • Fruit de ui gedurende 1 minuut in wat olie in een soeppan en voeg dan de gember en peper toe. Bak glazig.
  • Voeg de laatste minuut ook de currypoeder toe en meng goed.
  • Snijd ondertussen de bananen in plakjes.
  • Voeg als de uien glazig zijn het water en bouillonblokjes toe.
  • Voeg vervolgens ook banaan, aardappelblokjes, kaneelstokjes en kurkuma toe.
  • Kook ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de kokoscrème toe en kook nog even mee tot dat het oplost.
  • Verwijder de kaneelstokjes en pureer daarna de soep met een staafmixer.
  • Maak af op smaak met zout en eventueel nog wat kurkuma of gemberpoeder.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Dit recept is zonder knoflook. Knoflookliefhebber? Voeg vooral toe, combineert prima en is heerlijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail