Brietaartje met appel, ui en knoflook

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Dit brietaartje met appel is heerlijk, maar behoorlijk ‘zwaar’. Een taartje hoe klein het ook lijkt, is al snel voldoende voor meerdere mensen. Als u het taartje in kleine stukjes snijdt, is dit brietaartje met appel ook uitstekend geschikt als borrelhapje.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 Granny Smith appel
1 bol knoflook
1 ui
200 gram brie
50 gram boter
1/2 eetlepel olijfolie
1 groot vel bladerdeeg (of meerdere plakjes)
1 eetlepel gesmolten boter
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 6).
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Pel de knoflook, haal de teentjes los en verspreid op een bakplaat.
  • Bedruip de teentjes met wat olijfolie en rooster in 15-20 minuten gaar. Zet apart en laat afkoelen.
  • Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd in plakjes.
  • Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  • Intussen smelt u in een koekenpan op een middelhoog vuur 50 gram boter.
  • Appel en ui er doorheen roeren tot deze zacht en gekarameliseerd zijn. Zet daarna apart om af te koelen.
  • Leg de brie op het bladerdeeg en verdeel het appel-uimengsel over de brie.
  • Vouw het deeg om de kaas en knijp goed dicht tot een pakketje. Gebruikt u meerdere velletjes bladerdeeg, zorg er dan voor dat ze goed aan elkaar vastgesmeerd zijn.
  • Smeer het pakketje in met wat gesmolten boter.
  • Bak in 20-25 minuten goudbruin.
  • Serveer warm en garneer met hele teentjes geroosterde knoflook.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail