Broccoli-courgettesoep

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Broccoli-courgettesoep, een lekker zacht soepje als voorgerecht, als lunch met lekker brood of voor de trek tussendoor.
Altijd lekker zo’n soepje en in een mum van tijd klaar.

Probeer, behalve deze broccoli-courgettesoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
300 gram broccoli
1 courgette
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
750 ml water
1 blokje tuinkruiden- of groentebouillon
BEREIDING
 
  • Pel en snipper de ui.
  • Was en snijd de courgette in blokjes.
  • Snijd broccoli in roosjes en de stengel in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.
  • Bak daarna de courgette 5 minuten mee.
  • Voeg broccoli, water en het bouillonblokje toe.
  • Laat 4 minuten zachtjes koken.
  • Pureer met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail