Broccoli met kerrie-kaassaus

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Broccoli met kerrie-kaassaus is lekker bij een warme lunch of kan dienen als basis voor uw diner, in combinatie met rijst of aardappelen en eventueel een frisse salade.

Probeer, behalve deze Broccoli met kerrie-kaassaus, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
600 gram broccoli
25 gram boter
halve eetlepel milde kerriepoeder
25 gram bloem
250 ml melk
50 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel pompoenpitten
peper en zout
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng een pan water aan de kook met wat zout.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakjes.
  • Blancheer de broccoli 3 minuten in het kokende water.
  • Giet de broccoli af en houd even onder de koud waterkraan om het gaarproces stop te zetten.
  • Laat daarna de broccoli goed uitlekken in een zeef.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Voeg de kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren.
  • Roer de bloem er doorheen en laat nog 1 minuut zachtjes bakken.
  • Voeg nu al roerend in kleine scheutjes de melk toe.
  • Blijf roeren totdat er een dikke, gladde saus ontstaat.
  • Voeg de kaas toe en laat al roerend in de saus smelten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de stukken broccoli om en om in de ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.
  • Schenk de kerrie-kaassaus erover en strooi de pompoenpitten er overheen.
  • Laat het gerecht in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin kleuren.
  • Eet smakelijk!

ALGEMENE TIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail