Broccoli met spek en pijnboompitten

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Dit recept voor broccoli met spek en pijnboompitten is lekker als extra bijgerecht bij uw diner.

Probeer, behalve deze broccoli met spek en pijnboompitten, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
250 gram broccoli
2 plakken ontbijtspek of bacon
3 eetlepels pijnboompitten
bieslook
olie
peper en zout
BEREIDING
 
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakjes.
  • Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Roerbak de reepjes spek ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en laat al roerbakkend beetgaar worden.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Doe de broccoli in een schaal.
  • Knip of snijd de bieslook in fijne stukjes.
  • Strooi de pijnboompitten en bieslook over de broccoli.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Eet u liever vegetarisch? Vervang dan de bacon door de lekker baconreepjes van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

ALGEMENE TIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail