Broccoli-tonijn-aardappeltaart

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Broccoli-tonijn-aardappeltaart gaat er altijd in! Heerlijk als gezonde lunch, als tussendoortje of als basisgerecht voor een diner.

Probeer, behalve deze broccoli-tonijn-aardappeltaart, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
4 vastkokende aardappelen
500 gram broccoli
2 uien
1 – 2 teentjes knoflook
olijfolie
2 blikjes tonijnmoot (in olijfolie)
3 eetlepels zwarte olijven zonder pit
8 eieren
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Breng een pan water aan de kook met wat zout.
  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakjes of blokjes.
  • Kook de aardappelen 5 minuten.
  • Voeg op het laatst de broccoli toe en kook 1 minuut mee met de aardappelen.
  • Giet af en houd even onder de koud waterkraan om het gaarproces stop te zetten.
  • Laat daarna goed uitlekken in een zeef.
  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de ui gedurende 3 minuten.
  • Voeg de uitgelekte aardappelen en broccoli toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork.
  • Schep het aardappelmengsel in de springvorm.
  • Verdeel vervolgens de tonijn en de olijven er overheen.
  • Klop de eieren los met de uitgeperste knoflook, en peper en zout naar smaak.
  • Schenk het eimengsel over de vulling.
  • Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Dreigt de taart aan de bovenkant te verbranden, dek dan af met aluminiumfolie. Houd het dus af en toe in de gaten.
  • Eet smakelijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail