Broccolicouscous met gestoofde kip, pruimen en kaneel

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Broccolicouscous met gestoofde kip, pruimen en kaneel. Een heerlijk, oosters georiënteerd recept uit onze multiculturele samenleving. Mmmmm!
Ook kinderen zijn hier meestal gek op.

Probeer, behalve deze broccolicouscous met gestoofde kip, pruimen en kaneel, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
2 broccoli
3 uien
platte peterselie
400 gram kipfilet
2 theelepels kaneel
100 gram droge pruimen zonder pit
300 ml water
300 gram couscous
olijfolie
BEREIDING
 
  • Zet de ochtend vóórdat je de couscous gaat maken, de gedroogde pruimen alvast in het water om lekker op te kunnen zwellen.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Dep de kipfilet droog en snijd in grove brokken.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan.
  • Bak de kipfilet samen met de uien mooi bruin.
  • Voeg de kaneel toe en roerbak 5 minuten.
  • Schenk het water erbij en stoof het gerecht 20 minuten op een laag vuur.
  • Voeg na 10 minuten de pruimen toe.
  • Breng een pan water aan de kook met wat zout.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakken of blokjes.
  • Kook de broccoli 3 minuten in het kokende water.
  • Bak ondertussen de couscous nog even op in een beetje olie.
  • Giet de broccoli af en laat daarna goed uitlekken in een zeef.
  • Snijd een hand peterselie fijn en schep dit samen met de broccoli door de couscous.
  • Snijd ook nog wat peterselie voor de garnering.
  • Serveer de broccolicouscous met de gestoofde kip.
  • Eet smakelijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

 

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail