Broccolisalade met bacon en rozijnen

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Voor de vleesliefhebbers: Broccolisalade met bacon en rozijnen. Een hartige en toch een beetje zoete salade door de toevoeging van rozijnen. Heerlijk bij lunch, hoofdmaaltijd of picknick.

Probeer, behalve deze broccolisalade met bacon, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
1 stronk broccoli
1 rode ui
2 eetlepels appelciderazijn
120 gram mayonaise
8 plakjes bacon
handvol blanke rozijnen
50 gram gehakte walnoten
zout en peper
BEREIDING
 
  • Zet de rozijnen even in een kopje water om op te zwellen.
  • Snijd de broccoli in hapklare (halve) roosjes en de stengel in blokjes of halve plakjes.
  • Roerbak de broccoli tot het beetgaar is en laat afkoelen.
  • Bak de bacon tot het knapperig is en verkruimel het.
  • Snijd de ui in kleine stukken.
  • Doe nu alles bij elkaar in een kom.
  • Voeg azijn toe.
  • Voeg nu ook mayonaise, uitgelekte rozijnen en gehakte walnoten toe.
  • Hussel alles goed door elkaar.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Eet smakelijk!

 
TIP
Bent u geen vleesliefhebber?

Niet getreurd! Vervang dan de bacon door de lekkere baconreepjes van De Vegetarische Slager. Oók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail