Broodje boerenkool met chorizo en mozzarella

Gebruik voor dit lekker pittige broodje boerenkool 2 sneetjes brood of een stuk stokbrood doormidden gesneden.

 
INGREDIËNTEN
 
brood
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 ons chorizo (plakjes)
2 ons gesneden boerenkool
mozzarella
kappertjes
BEREIDING
 
  • Rooster of grill het brood.
  • Halveer de knoflook en wrijf het brood aan 1 kant in.
  • Besprenkel het brood met een beetje olijfolie.
  • Strooi er daarna een beetje (zee)zout over.
  • Leg het brood op een bord.
  • Snij de knoflook fijn en zet even opzij.
  • Verhit de koekenpan zonder olie of boter.
  • Bak de chorizo krokant.
    (Pas op: regelmatig keren, anders verbrandt het)
  • Schep de chorizo uit de pan.
  • Bak de knoflook kort in het vet van de chorizo.
  • Voeg de boerenkool toe aan de knoflook.
  • Roerbak ± 4 minuten op hoog vuur.
  • Schep de boerenkool op het brood.
  • Verdeel de chorizo over het brood.
  • Snijd of scheur de mozzarella in stukken.
  • Leg de mozzarella bovenop de chorizo.
  • Garneer met de kappertjes.
  • Maak het broodje boerenkool af op smaak af met zout en peper.

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail