Broodpudding met mango en kardemom

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Lekker als dessert bij een lichte maaltijd of tussendoor bij een kopje thee, deze broodpudding met mango. Deze broodpudding met mango is heel eenvoudig om te maken, de oven doet het meeste werk en daar zit dan ook vooral de tijd in. Reken op 1 uur, waarvan 10 minuten voorbereidend werk. Als u deze broodpudding met mango warm wilt serveren, is enige planning dus gewenst. Maar ook koud is hij lekker.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
2 mango’s
6 sneetjes witbrood
50 gram suiker
3 eieren, licht geklopt
500 ml melk
1 1/2 theelepel vanille-extract
1 1/2 theelepel gemalen kardemom
30 gram boter
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 4).
  • Vet een bakvorm in met wat boter.
  • Verwijder de korstjes van het brood, snijd in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Schil de mango’s, halveer, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de mango toe aan het brood, meng goed en schep in de bakvorm.
  • Meng in een aparte kom suiker, ei, melk, vanille en kardemom en giet dit over het brood.
  • Verspreid daar overheen kleine klontjes boter.
  • Bak de broodpudding met mango 45-50 minuten tot de broodpudding gerezen en goudbruin is.
  • Smullen maar!

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail