Broodtaart met knolselderij, linzen, aardappel en gerookte kaas

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze broodtaart met knolselderij is behalve heel lekker, ook en goede manier om je oude brood te verwerken, in plaats van het weg te gooien of aan de vogels te voeren.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
Het deeg voor de broodtaart
215 gram oud brood
100 gram hazelnoten
50 gram gesmolten boter
1 ei
2 eetlepels peterselie, fijn gehakt
peper
 
De vulling van de broodtaart
40 gram groene linzen
350 gram aardappelen (geschild gewicht)
350 gram knolselderij (geschild gewicht)
3 eetlepels olijfolie
100 gram gerookte kaas
1 dl room
1 dl melk
2 eieren
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel grove mosterd
peper en zout
BEREIDING
 
Het deeg voor de broodtaart
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal het brood en de noten fijn.
  • Smelt de boter en voeg dit toe aan het brood.
  • Klop het ei los en voeg dit toe aan het brood.
  • Hak de peterselie dijn en voeg ook dit toe.
  • Voeg tenslotte nog wat peper toe.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de zijkanten in met boter.
  • Schep het broodmengsel in de taartvorm en druk het goed tegen de bodem en de zijkanten.
  • Bak de bodem van de broodtaart in 15 minuten gaar.

 
De vulling van de broodtaart

  • Kook de linzen beetgaar en giet ze af.
  • Schil aardappelen en knolselderij.
  • Snijd aardappelen en knolselderij eerst in plakken van ± 1 cm dik.
  • Snijd deze plakken in kleine blokjes van ± 1 cm.
  • Spoel de aardappelblokjes af met water en maak ze goed droog in een theedoek.
  • Spreid de aardappel- en knolselderijblokjes uit over een bakplaat.
  • Sprenkel er 3 eetlepels olie over.
  • Maak af op smaak met wat peper en zout.
  • Hussel alles goed door elkaar en bak in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • Meng melk, room, eieren, kaas, mosterd, tijm, peper en zout in een kom.
  • Schep daar de linzen, aardappel en knolselderij bij en roer goed door.
  • Stort dit mengsel in de taartvorm en bak de broodtaart in 30 minuten geurig en gaar.
  • Eet smakelijk!

TIP
Serveer deze broodtaart ook eens met met piccalilly en broccoli erbij. Mmmmm!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail