Bulgursalade met abrikozen, bloemkool, tuinbonen en paprika

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een lekkere salade uit de Turkse keuken, deze bulgursalade met abrikozen en groenten. Heerlijk als lunch, als bijgerecht of bij de picknick of barbecue.
U kunt alles ruim van tevoren klaarmaken. Dat is zelfs beter want als deze salade voldoende ‘rusttijd’ krijgt, dan wordt hij alleen maar lekkerder omdat de smaken dan meer tijd krijgen om zich goed met elkaar te vermengen.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 verse abrikozen
150 gram bloemkool
een flinke hand tuinbonen (vers of diepvries)
1 rode paprika
150 gram fijne bulgur
citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnzaad
verse munt of 2-3 theelepels gedroogde munt
zout en peper
BEREIDING
 
  • Doe de bulgur in een kom en overgiet met kokend water. De bulgur moet net onderstaan.
  • Giet de olie er doorheen en roer goed door. Laat 15 minuten staan. Halverwege nog even doorroeren.
  • Snijd de bloemkool en de paprika in fijne snippers en snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Kook de tuinbonen beetgaar.
  • Rooster het komijnzaad kort in een droge koekenpan en maal daarna fijn in een vijzel.
  • Roer als de bulgur gaar is alle ingrediënten door elkaar.
  • Maak af op smaak met munt, peper en zout.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Heeft u nog wat restantjes in de koelkast? Tomaat, wortel en of venkel smaken ook prima in deze combinatie. Evenals verse kruiden als peterselie, koriander en dragon.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail