Italiaanse caponata met bleekselderij, aubergine en tomaat

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Alweer zo’n lekker Meditterraans gerecht, dit keer uit Italië. ook daar weten ze wat lekker én gezond eten is. Probeer deze caponata met bleekselderij maar eens, lang niet slecht!
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 stengels bleekselderij
1 aubergine
1 rode ui
2 tomaten
1 teen knoflook
2 eetlepels kappertjes uit het zout
75 gram olijven
1 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
zout
BEREIDING
 
  • Pel en snipper ui en knoflook.
  • Was de aubergine en snijd in grote blokjes.
  • Was de bleekselderij en snijd in stukken van 5-6 cm.
  • Doe wat olie in een ruime pan en bak de aubergine lichtbruin.
  • Voeg ui, knoflook en bleekselderij toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven op laag vuur.
  • Spoel ondertussen de kappertjes af.
  • Was de tomaten en snijd in grove stukken.
  • Voeg kappertjes, azijn, olijven en tomaten toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Proef en maak af op smaak met zout en eventueel peper.
  • Schep in een schaal en besprenkel royaal met olijfolie.
  • Eet smakelijk.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail