Chinese mie met spruitjes en tempeh

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Uit de internationale spruitjeskeuken, dit keer een lekker Oosters, vegetarisch recept voor Chinese mie met spruitjes en tempeh. licht verteerbaar, heel gezond en makkelijk te maken. Ook als lunch lekker,
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
300 gram mie of noedels
40-50 spruitjes
2 handen ongezouten cashewnoten
200 gram tempeh
150 ml woksaus
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en was ze daarna goed.
  • Zet een pan water op het vuur en kook de spruitjes op hoog vuur in 10 minuten beetgaar.
  • Ondertussen snijdt u de tempeh in kleine blokjes en bakt u deze op hoog vuur in een beetje olie in een koekenpan. Schep regelmatig om en bak de stukjes aan alle kanten goudbruin.
  • In een andere koekenpan roostert u de cashewnoten lichtbruin. Gebruik geen of een heel klein beetje olie. Doe daarna de noten in een kommetje en zet opzij.
  • Haal de spruitjes met een schuimspaan uit het water en doe je ze bij de tempeh.
  • In het spruitjeswater kookt u de mie, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spruitjes en tempeh nog even door en voeg dan de woksaus toe.
  • Bak nog een paar minuten en voeg op het laatst de cashewnoten toe.
  • Verdeel de mie over norden of kommen en schep daar de groenten bovenop.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail