Cous­cous met boe­ren­kool met ui en rozijnen

Cous­cous met boe­ren­kool in combinatie met uien en rozijnen, is oorspronkelijk een smaakcombinatie afkomstig uit de Noord-Afrikaanse cultuur. Inmiddels zijn heel veel Amsterdammers hier vertrouwd mee en gek op.
Deze couscous met boerenkool is makkelijk klaar te maken, lekker en supergezond. Wat wil een mens nog meer.

 
INGREDIËNTEN
 
3 ons gesneden boerenkool
2 uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
200 gram couscous
50 gram rozijnen
3 eetlepels olijfolie
600 ml kruidenbouillon
 
Tip
Geef je er de voorkeur aan om biologische bouillon te gebruiken in deze couscous met boerenkool?
Gebruik dan biologische bouillonblokje of bouillon van De kleinste Soepfabriek voor de couscous met boerenkool. Beiden zijn verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

BEREIDING
 
  • Pel de uien en snijd fijn.
  • Pel de teentjes knoflook en snijd in fijne plakjes.
  • Fruit ui en knoflook in de olie in hapjespan of wok.
  • Schep de chilipoeder er doorheen.
  • Voeg de boerenkool in gedeelten toe.
    Laat eerst een beetje slinken voordat je weer wat toevoegt.
  • Blijf het mengsel regelmatig omscheppen (± 15 min.).
  • Verwarm ondertussen de bouillon.
  • Meng couscous en rozijnen door de boerenkool.
  • Giet daarna de warme bouillon erbij.
  • Breng alles al roerend aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Laat de couscous 10 minuten wellen, met het deksel op de pan.
  • Roer daarna de korrels wat los met een vork.
  • Breng de couscous met boerenkool op smaak met zout en peper
  • Eet smakelijk!

Terug naar Boerenkoolrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail