Couscous met knolselderij, winterwortel, ui en geitenkaas

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een lekkere couscous met knolselderij, een van origine Arabisch gerecht in combinatie met een oud-Hollandse groente. Dat is weer eens wat anders en het blijkt een prima en lekkere combinatie. Samen met een frisse salade, serveert u met deze couscous met knolselderij een bijzonder en lekker diner.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 kleine knolselderij
4 winterwortels
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
150 gram couscous
5 gram koriander
5 gram muntblaadjes
5 gram bladpeterselie
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen komijnzaad
150 gram zachte geitenkaas
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 220° C.
  • Schil de wortels en snijd ze in schuine blokjes van ± 3 cm.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ± 3 cm.
  • Pel de uien en snijd in parten.
  • Hussel de groenten door elkaar in een grote kom met olie, peper en zout.
  • Spreid ze uit op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Rooster de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Meng de helft in een schaal met de couscous, olijfolie, kaneel en komijnzaad.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk er 150 ml kokend water op en roer even door.
  • Laat de couscous 10 minuten wellen.
  • Serveer de couscous op een grote schaal en schep de groenten erop.
  • Brokkel de geitenkaas er overheen en bestrooi de couscous met knolselderij met de rest van de kruiden.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail